Skip to content
Back to Recipes

Teriyaki lazac zucchinitésztával

Teriyaki lazac zucchinitésztával

Ingredients (2 people):

  • 1 közepes zucchini
  • 15 ml víz
  • 250 g lazacfilé
  • 15 ml teriyaki paste or sauce
  • 10 ml pirított szezámmag
  • Ízlés szerint kiegészíthető:
  • lime-mal vagy citrommal, chili vagy vörösalga-porral

Preparation time: 10 min.

Cooking time: 2 min. 30 sec.

Difficulty: easy

Preparation:

  • A Kézi Spirálvágó segítségével készítsük el a zucchinitésztát, majd tegyük bele a Kerek Mikrós Delikátba. Locsoljuk meg a vízzel.

  • Helyezzük a lazacot a zucchinitészta tetejére. Ecsettel kenjük meg teriyaki mártással és szórjuk meg szezámmaggal.

  • Tegyük rá a fedőt, és főzzük a mikrohullámú sütőben 2 perc 30 másodpercig 900 watton, vagy amíg a lazac az ízlésünk szerinti fokig meg nem sül. Tehetünk rá citrusféléket, megszórhatjuk chilivel vagy vörösalga-pehellyel.

Additional Note: