Skip to content
Back to Recipes

Selymes brokkolisült parmezánnal

Selymes brokkolisült parmezánnal

Ingredients (6 people):

  • 3 nagy fej brokkoli (kb. 1,5 kg)
  • 1 kis vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 75 ml olívaolaj
  • só és bors
  • 150 g parmezánsajt
  • 60 g liszt
  • 60 ml napraforgóolaj
  • 600 ml szobahőmérsékletű tej
  • 1 pinch szerecsendió
  • 250 ml tejszín

Preparation time: 20 min.

Cooking time: 40 min.

Difficulty: easy

Preparation:

  • Hevítsd elő a sütőt 250 fokra.

  • Szedd a brokkolit rózsáira, mosd meg és szárítsd meg őket.

  • Pucold meg a hagymát és a fokhagymát, és aprítsd fel őket.

  • Tedd a brokkolit, a felaprított hagymát és a fokhagymát, az olívát, a sót és a borsot egy nagy tálba, és jól keverd össze. Öntsd bele az UltraPro 3,3 l-be, fedd le és főzd 20 percig.

  • Csökkentsd a sütő hőmérsékletét 220 fokra.

  • Őröld meg a parmezánt a Sajtmalom segítségével.

  • A Mikroséf Mikrokanna 1 l-ben keverd össze a lisztet és a napraforgóolajat. Add hozzá a sót és a borsot, majd lassan a tejet, és keverd folyamatosan.* Fedd le és mikrózd 3 percig, 600 watton. Keverd meg és mikrózd további 2 percig. Keverd össze újra, add hozzá a szerecsendiót, a parmezán felét és a tejszínt.

  • Öntsd az UltraProban lévő brokkolira a finom öntetet, szórd meg a maradék parmezánnal és süsd meg a sütőben, tető nélkül, 15 percig.

Additional Note:

*A Mesterfogás ÚG Keverő a megfelelő eszköz arra, hogy biztonságosan és karcmentesen használd a MikroSéf Mikrokannát.