Skip to content
Back to Recipes

Sajtos rizskrokett

Sajtos rizskrokett

Ingredients (24 people):

  • 90 g emmentáli vagy parmezán
  • 270 g rizottórizs (Arborio)
  • 700 ml víz
  • 30 g sótlan vaj
  • só és bors
  • Panír
  • 30 g zsemlemorzsa
  • 65 g parmezán vagy emmentáli

Preparation time: 15 min.

Cooking time: 38 min.

Standing time: 20 min.

Difficulty: easy

Preparation:

  • Reszeld le a teljes sajtmennyiséget (90 g és 65 g) a Sajatmalom segítsévével, és egy kicsit rakj félre a panírozáshoz és a rizshez.

  • Öblítsd le és szűrd le a rizst egy szűrő segítségével, amíg teljesen tiszta nem lesz.

  • Tedd a rizst és a vizet az Óriás Rizsfőző 3 l-be , fedd le és mikrózd 16-18 percig 600 watton. Hagyd állni 5 percig. Ha víz van a Rizsfőző alján, mikrózd további 1-2 percig.

  • Add hozzá a vajat, a reszelt sajtot, a sót és a borsot, majd keverd addig, amíg a vajat teljesen meg nem olvad. Hagyd állni 10-15 percig, de ne várj sokkal többet, mert túl kemény lesz és nehezen kanalazható.

  • Vedd ki a rácsot a sütőből, és melegítsd elő 220°C-ra légkeverés mellett.

  • A panír elkészítéséhez: a SzuperSzonikus Aprító Extra segítségével keverd össze a zsemlemorzsát és a reszelt sajtot, majd öntsd egy közepes tálba.

  • Helyezd a Szilikon sütőlapot a hideg sütőrácsra, vagy fém sütőlapra.

  • A Multi adagolókanál segítségével kanalazd ki a kroketteket, hempergesd meg a zsemlemorzsa és a sajt keverékében, majd helyezd őket a Sütőlapra.

  • Süsd kb. 20 percig. Tálald bátran előételként vagy zöldsalátával kiegészítve.

Additional Note: