Skip to content
Back to Recipes

PARADICSOM & ÉDESKÖMÉNY GASPACHO

PARADICSOM & ÉDESKÖMÉNY GASPACHO

Ingredients (4 people):

  • 5 paradicsom
  • 1 kaliforniai paprika
  • 1 uborka
  • 1 fokhagyma
  • 25 ml sherry ecet
  • 30 ml olívaolaj
  • 5 g só
  • 1 csipetnyi bors
  • 1 kis édeskömény
  • 250 ml jól lehűtött, magas zsírtartalmú tejszín
  • 1 g édeskömény mag
  • Só és bors

Preparation time: 15 min.

Cooking time: 0 min.

Difficulty: average

Preparation:

  • Az Univerzális Zöldséghámozóvalhámozzuk meg az összes zöldséget és daraboljuk fel, az édeskömény kivételével.

  • Aprítsuk össze a paradicsomot a KombiSéfben, hogy folyékony állagú legyen, majd öntsük a Mérő-Mixbe (2 L).

  • Aprítsuk össze a borsot,az uborkát, a fokhagymát, az ecetet és a 25 ml olívaolajat a KombiSéfben, majd keverjük össze Mérő-Mixben a paradicsommal. Ízlés szerint ízesítsük.

  • Szeleteljük le vékony szeletekre az édesköményt a Mandolin Szeletelővel, enyhén sózzuk és keverjük össze a maradék olívaolajjal.

  • Szervírozzuk a gaspachót pohárban, vékonyra szeletelt édesköménnyel és ánizs habbal.

  • ÁNIZS HAB

    Gyorskeverővel verjükfel a tejszínt, a végén adjuk hozzá az édeskömény magot, sózzuk és borsozzuk.

  • Tálaljuk jól lehűtve.

Additional Note: