Ingredients (1 KG KENYÉRHEZ):
- 600 g liszt
- 2 tk sütőpor (± 10 ml)
- 2 tk só (± 10 ml)
- 150 g magvak vagy dió (tök, napraforgó, len, szezám, dió)
- 500 ml sör
- 15 g vaj + 1 ek liszt (az UltraPro kikenéséhez)
- 1 ek víz (± 15 ml)
Preparation time: 5 min.
Cooking time: 1 h
Difficulty: easy
Preparation:
Melegítsük elő a sütőt 6-7-es fokozaton, 200 °C-ra.
Keverjük össze a lisztet és a sütőport a Kelesztő Tálban (4,5 L). Adjuk hozzá a sót, a magvakat és a sört és Szilikon Keverővel keverjük addig, amíg egy rugalmas tésztát kapunk.
Kenjük be a Kerek (1,5 L) vagy Szögletes (1,8 L) UltraPro belsejét vajjal és szórjuk meg 1 evőkanál liszttel.
A tésztát tegyük az UltraProba és locsoljuk meg 1 evőkanálnyi vízzel.
Fedjük le és süssük kb. 45 percig. Vegyük le a tetejét és süssük még kb. 15 percig.
Fordítsuk ki a kenyeret egy sütőrácsra és hagyjuk kihűlni.
Additional Note: