Ingredients (8 people):
- 150 g étcsokoládé
- 125 g sótlan vaj
- 1 l forró víz a vízfürdőhöz
- 50 ml tej (lehet növényi is)
- 5 tojás
- 200 g finomliszt
- 10 ml sütőpor
- 50 g kakaópor
- 130 g cukor
- 400 g lecsepegtett körtekonzerv
- Az UltraPro vajazásához
- 15 g sótlan vaj
- 15 g cukor
Preparation time: 10 min.
Cooking time: 50 min.
Standing time: 60 min.
Difficulty: easy
Preparation:
A csokoládét apró darabokra törjük és beletesszük a Kelesztő Tál 1 l-be. Adjuk hozzá a vajat kis darabokban.
Öntsünk kb. 1 l forró vizet az Kelesztő Tál 3,5 l-be, majd óvatosan helyezze a Kelesztő Tál 1 l-t a csokival és a vajjal a vízfürdőre, de ne zárjuk le. Hagyjuk állni 15 percig, közben félidőben keverjük meg.
Vegyük ki a Kelesztő Tál 1 l-t a vízfürdőből. Adjuk hozzá a a tejet, majd a tojásokat egyenként, és verjük fel. Keverjük addig, amíg egynemű keveréket kapunk.
Helyezzük a hideg sütőrácsot a sütő alulról a második szintjére, és melegítsük elő 180°C-ra, légkeverés nélkül.
Önstük ki a vízfürdőt a Keverőtál 3,5 literből, és töröljük szárazra Adjuk hozzá a lisztet, a sütőport, a kakaóport és a cukrot, zárjuk le és rázzuk jól össze.
Adjuk hozzá az olvasztott csokoládékeveréket a Kelesztő Tál 3,5 l-ba. Zárjuk le a tálat, és rázzuk össze 10x oldalra, majd alulról felfelé, majd oldalirányban 30 másodpercig, addig, amíg teljesen homogén lesz.
Kockázzuk fel a körtéket (minden fél körtét kb. 6 szeletre vágva), adjuk hozzá a a tésztához, és addig keverjük, amíg jól össze nem áll.
Kenjük ki az UltraPro 2L sütőformát vajjal, és szórjuk meg cukorral.
Öntsük a masszát az UltraPro-ba, és lefedés nélkül süssük 45-50 percig.
A kibontás előtt hagyjuk állni 10-15 percig, majd hagyjuk kihűlni, 30 percig tálalás előtt.
Additional Note:
TIPP:
* Használjuk a Keverőtál 2 l-t és a fröccsenésgátlót, és élvezzük a körték minden cseppjének zamatát.