Skip to content
Back to Recipes

Körtés csokitorta

Körtés csokitorta

Ingredients (8 people):

  • 150 g étcsokoládé
  • 125 g sótlan vaj
  • 1 l forró víz a vízfürdőhöz
  • 50 ml tej (lehet növényi is)
  • 5 tojás
  • 200 g finomliszt
  • 10 ml sütőpor
  • 50 g kakaópor
  • 130 g cukor
  • 400 g lecsepegtett körtekonzerv
  • Az UltraPro vajazásához
  • 15 g sótlan vaj
  • 15 g cukor

Preparation time: 10 min.

Cooking time: 50 min.

Standing time: 60 min.

Difficulty: easy

Preparation:

  • A csokoládét apró darabokra törjük és beletesszük a Kelesztő Tál 1 l-be. Adjuk hozzá a vajat kis darabokban.

  • Öntsünk kb. 1 l forró vizet az Kelesztő Tál 3,5 l-be, majd óvatosan helyezze a Kelesztő Tál 1 l-t a csokival és a vajjal a vízfürdőre, de ne zárjuk le. Hagyjuk állni 15 percig, közben félidőben keverjük meg.

  • Vegyük ki a Kelesztő Tál 1 l-t a vízfürdőből. Adjuk hozzá a a tejet, majd a tojásokat egyenként, és verjük fel. Keverjük addig, amíg egynemű keveréket kapunk.

  • Helyezzük a hideg sütőrácsot a sütő alulról a második szintjére, és melegítsük elő 180°C-ra, légkeverés nélkül.

  • Önstük ki a vízfürdőt a Keverőtál 3,5 literből, és töröljük szárazra Adjuk hozzá a lisztet, a sütőport, a kakaóport és a cukrot, zárjuk le és rázzuk jól össze.

  • Adjuk hozzá az olvasztott csokoládékeveréket a Kelesztő Tál 3,5 l-ba. Zárjuk le a tálat, és rázzuk össze 10x oldalra, majd alulról felfelé, majd oldalirányban 30 másodpercig, addig, amíg teljesen homogén lesz.

  • Kockázzuk fel a körtéket (minden fél körtét kb. 6 szeletre vágva), adjuk hozzá a a tésztához, és addig keverjük, amíg jól össze nem áll.

  • Kenjük ki az UltraPro 2L sütőformát vajjal, és szórjuk meg cukorral.

  • Öntsük a masszát az UltraPro-ba, és lefedés nélkül süssük 45-50 percig.

  • A kibontás előtt hagyjuk állni 10-15 percig, majd hagyjuk kihűlni, 30 percig tálalás előtt.

Additional Note:

TIPP:
* Használjuk a Keverőtál 2 l-t és a fröccsenésgátlót, és élvezzük a körték minden cseppjének zamatát.