Skip to content
Back to Recipes

Almás Palacsinta

Almás Palacsinta

Ingredients (15 palacsintához):

  • 400 g alma
  • 1/2 citrom (reszelt héja és leve)
  • 3 tojás
  • 150 ml tej (± 2/3 csésze)
  • 120 g cukor (± 1/2 csésze)
  • 250 g univerzális liszt (± 1 1/2csésze)
  • 1 csipet só
  • 3 ml sütőpor (± 1/2 teáskanál)
  • 3 ml fahéj (opcionális) (± 1/2tsp)

Preparation time: 10 min.

Cooking time: 20 min.

Difficulty: easy

Preparation:

  • Hámozzuk meg az almát és vágjuk ki a magházát, majd reszeljük le* az Új Generációs Kelesztő Tálba (2 L).

  • Adjuk a citromhéjat és citromlevet* a reszelt almához, zárjuk le a tálat, majd rázzuk össze, hogy az alma a citromlével összekeveredjen, az oxidáció elkerülése érdekében. Tegyük félre.

  • Tegyük a fennmaradó összetevőt az Új Generációs Kelesztő Tálba (3,5 L), zárjuk le és rázzuk meg 10-szer egymás után, majd felváltva felfelé, lefelé és oldalra 30 másodpercig. A tésztának elég folyékonynak kell lennie.

  • Adjuk hozzá a durvára reszelt almát, és keverjük össze egy spatulával, amíg egynemű lesz.

  • Enyhén kikent vagy tapadásmentes serpenyőben (kb. 28 cm átmérőjű) süssük a keveréket közepesen magas hőfokon, palacsintánként rakjunk kb. 30 ml-t (± 2 evőkanál), hagyjunk helyet közöttük. Süssünk egyszerre 3 palacsintát, oldalanként kb. 2 percig. A keverékből kb. 15 palacsinta készíthető.

    TIPP: *Az alma és a citrom reszeléshez és a citromlevének kifacsarásához használjuk az Új Generációs Fröcsitetőbe helyezett Könyhagyöngye egyes részeit.

Additional Note: