Ingredients (15 palacsintához):
- 400 g alma
- 1/2 citrom (reszelt héja és leve)
- 3 tojás
- 150 ml tej (± 2/3 csésze)
- 120 g cukor (± 1/2 csésze)
- 250 g univerzális liszt (± 1 1/2csésze)
- 1 csipet só
- 3 ml sütőpor (± 1/2 teáskanál)
- 3 ml fahéj (opcionális) (± 1/2tsp)
Preparation time: 10 min.
Cooking time: 20 min.
Difficulty: easy
Preparation:
Hámozzuk meg az almát és vágjuk ki a magházát, majd reszeljük le* az Új Generációs Kelesztő Tálba (2 L).
Adjuk a citromhéjat és citromlevet* a reszelt almához, zárjuk le a tálat, majd rázzuk össze, hogy az alma a citromlével összekeveredjen, az oxidáció elkerülése érdekében. Tegyük félre.
Tegyük a fennmaradó összetevőt az Új Generációs Kelesztő Tálba (3,5 L), zárjuk le és rázzuk meg 10-szer egymás után, majd felváltva felfelé, lefelé és oldalra 30 másodpercig. A tésztának elég folyékonynak kell lennie.
Adjuk hozzá a durvára reszelt almát, és keverjük össze egy spatulával, amíg egynemű lesz.
-
Enyhén kikent vagy tapadásmentes serpenyőben (kb. 28 cm átmérőjű) süssük a keveréket közepesen magas hőfokon, palacsintánként rakjunk kb. 30 ml-t (± 2 evőkanál), hagyjunk helyet közöttük. Süssünk egyszerre 3 palacsintát, oldalanként kb. 2 percig. A keverékből kb. 15 palacsinta készíthető.
TIPP: *Az alma és a citrom reszeléshez és a citromlevének kifacsarásához használjuk az Új Generációs Fröcsitetőbe helyezett Könyhagyöngye egyes részeit.
Additional Note: